luni, 26 ianuarie 2015

Curiculumul disciplinei informatica.

Curiculumul - este un cuvînt cheie al pedagogiei contemporane, care semnifică alegere, cursă, drum. În sens larg, prin curiculum înțelegem ansamblul proceselor educative de învățare, prin care trece elevul pe durata parcursului său școlar. În sens restrîns, noțiunea de curiculum cuprinde ansamblul documentelor școlare de tip reglator, în cadrul cărora se indică datele esențiale privind procesele școlare și experiențele de învățare, pe care școala le oferă elevului.Astfel de curriculum se numește oficial .

           Curiculumul la informatică se bazează pe următoarele tipuri de competențe:

1) Competente chieie.
2) Competente specifice.
3) Subcompetente.
Proiectarea didactică activitate complexă de anticipare a ceea ce dorește și trebuie să realizeze profesorul împreună cu elevii în cadrul unei lecții (sistem de lecții), astfel încît competențele sau obiectivele să fie atinse.
        La elaborarea proiectului de lungă durată profesorul utilizează 1)curriculumul la disciplina școlară 2)manualul 3)ghidul de implementare 4) ghidul profesorului la manualul respectiv
alte referințe bibliografice care vor ajuta p/u realizate proectului.
 La elaborarea planificărilor se parcurg următoarele etape: 1)realizarea asocierilor dintre subcompetențe și conținuturi  2) împărțirea conținuturilor în unități de învățare 3)stabilirea succesiunii de parcurgere a unităților de învățare 4)alocarea timpului considerat necesar pentru fiecare unitate de învățare, în concordanță cu subcompetențele și conținuturile vizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu